Odpovídáte na pracovní nabídku? 16 tipů a návodů z mé praxe, které Vám pomohou!

27. 03. 2017 9:00:00
Pokud reagujeme písemně na pracovní nabídku, doporučuji dodržovat určitá pravidla, která se mi v praxi osvědčila. Všechny tyto tipy a doporučení jsem pro Vás nyní sepsal do základních 16 bodů a věřím, že Vám pomohou. Zde jsou:

1. Životopis + něco navíc – kromě Vašeho CV připojte krátký dopis, buď nějakou formu motivačního dopisu (není povinný) nebo jej nahraďte krátkým doprovodným textem (k obsahu více v dalších bodech), vhodná textace tak zvyšuje úroveň Vašich podkladů.

2. Originalita – každá odpověď na novou pracovní nabídku by měla být pro nás originální případ, malý projekt, do kterého se pouštíme, chceme jej vyřešit a vyhrát. Pokud jdeme do hledání nové práce se zápalem a nadšením, uvědomujeme si originalitu každé příležitosti a vidíme šanci uspět, značně pozitivně ovlivníme i kvalitu a formu dalších faktorů, které zmiňuji v následujících bodech. Musíme si uvědomit, že zadavatel inzerátu řeší výběrové řízení jenom na jeho místo a chce získat nejlepšího kandidáta, proto se musíme ukázat po všech stránkách jako nejlepší volba právě my a právě jemu a takto postupovat při každé odpovědi. Celé to nese značné úsilí, ale nyní investujeme do stovek, tisíců, možná desítek tisíců hodin velké části svého budoucího života.

3. Fotka – oživí Vaši odpověď o několik desítek % a často pomůže buď Vám - zvýší Vaši šanci na pozvání k pohovoru nebo pomůže inzerentovi, pokud má důvody vybírat i podle vzhledu (o pohlaví raději nahlas nemluvím) – rovnou může kandidáta vyřadit a ušetřit čas (oběma stranám). Fotka by měla být ideálně portrétní, aktuální, ostrá a nerušivá.

4. Oslovení – použijte jméno kontaktní osoby (pokud ji znáte), pravděpodobně to bude tentýž člověk, kdo Vaši odpověď bude ve firmě číst jako první a buď vhodné kandidáty třídit pro manažery k dalšímu posouzení nebo přímo zájemce o práci zvát na pohovor, uvedením jména dáváte také určitý signál, že nad nabídkou opravdu přemýšlíte a pouze myší nekopírujete univerzální text bezhlavě jako reakci na více nabídek (poznámka gramatická – 5. pád mužský rod: Vážený pane Nováku nebo Dobrý den, pane Nováku).

5. Obsah doprovodného dopisu – obecně bychom sdělit, na jakou pozici reagujeme, proč jsme si ji vybrali, kde jsme inzerát nalezli, kdo jsme (naše vlastní profesní definice maximálně ve 3 větách, v případě motivačního dopisu bude naše profesní prezentace delší), zda aktuálně pracujeme / jsme bez práce a zakončit vyzváním k akci – projevíme zájem zúčastnit se výběrového řízení, dáme návrh k osobní schůzce, vyjádříme přání se více a osobně představit a dozvědět se také více o vybrané pozici, končíme poděkováním, rozloučením a naším jménem (nejde o zcela rutinní věc u uchazečů).

6. Gramatika, diakritika – ať bude odpověď česky, anglicky, německy nebo japonsky, vždy bychom měli pustit jenom gramaticky naprosto správný text. Bohužel i když by čeština měla rodilému Čechovi dělat nejmenší problémy, jedná se o čtení často velmi tragické. Najděte kolegu češtináře, ať text projede, vyhledejte pomoc odborníka, zkuste slovníky na internetu, zeptejte se dětí, třeba zrovna mají ten správný věk na gramatiku ve škole. Čárky ve větách, velká a malá písmena, zájmena mne/mě/mi, to jsou nejčastější gramatická úskalí v češtině.

Dnes je v počítačové době tolerováno psát i bez „hacku“ a „carek“, ale odpověď na pracovní nabídku není rychlá zpráva na Messenger psaná na stanici při čekání na metro. Proto raději s „háčky“ a „čárkami“, v klidu a s rozmyslem. Vynecháme „business“ názvosloví, slovní zkratky ze sociálních sítích, textové smilíky a „anglicismy.“

7. Název souboru (se životopisem / doprovodným dopisem) – uchazeč o práci často pojmenuje soubor se svým CV nebo s reakcí na inzerát nějak konkrétně, např. „Novak_CV_financni_manager“ nebo „Odpoved_financni_manazer“ a potom podklady rozešle na další pozice, třeba finančního analytika, finančního controllera apod. Buď si dáme práci a pro každou odpověď volíme unikátní název souboru nebo používáme univerzální názvy souboru nejlépe typu „Životopis – Novák Josef“ nebo „CV (DE) – Novák Josef“ apod.

8. Datum – uchazeči někdy na konci svého CV připojují datum, někdy jej vkládají do názvu souboru, také zde platí podobné pravidlo kontroly jako v předchozím bodu. Jestliže posíláte 1.3.2017 životopis a uvedete v něm třeba „v Praze, 1.2.2015“, ale z textu je zřejmé, že jste mezi 1.2.2015 a 1.3.2017 získali nové pracovní nebo jiné zkušenosti, bude tento neaktuální datum vysílat signál o Vaší menší osobní spolehlivosti, přesnosti, pečlivosti a nižší míře zájmu o uvedenou konkrétní pozici.

9. Jazykové verze podkladů – běžně si mi stávalo a dodnes stává, že vypisuji inzerát např. na místo do controllingu, nabídka je v národním jazyce, požadavek na cizí jazyk zní třeba anglicky pasivně výhodou (tedy znalost cizích jazyků není klíčový faktor výběru vhodného člověka), ale odpověď s materiály přijde pouze v angličtině.

V praxi se mi potvrdilo, že odpovídám a zasílám podklady ve stejném jazyce, v jakém je pracovní nabídka vypsána, pokud je např. česky, poskytuji materiály v češtině a anglickou verzi mohu doplnit navíc, je-li inzerát v angličtině, stačí poslat materiály jen anglicky, obojí se samozřejmě situačně změní, pokud se v česky psaném inzerátu objeví rovnou požadavek na zaslání podkladů česky a třeba anglicky (nebo jen anglicky).

10. Telefonní kontakt a jeho síla – pokud nastane situace, že najdete inzerát s pracovní pozicí, práce se Vám zamlouvá, ale přesto úplně všemu nerozumíte a chcete se na něco zeptat, lze k těmto účelům použít telefon, případně mail, často na kontaktní osobu, který bývá uveden.

Nebojte se zvednout telefon nebo poslat mail a dotázat se. Příkladem takového dotazu může být ověření, že pozice je vhodná třeba i pro absolventy, pokud se požadavek na praxi výslovně neuvádí a specifikuje se třeba jen VŠ vzdělání ekonomického směru. Firma si třeba představuje, že pozici obsadí šikovným absolventem nebo člověkem prověřeným krátkou praxí. Pozor na formulace otázek, neptáme se na věci, které patří až na pohovor nebo se svojí povahou „na dálku“ nesdělují.

11. Reference a obchodní kontakty – nemusíme je většinou sdělovat hned při prvním kontaktu, běžně se žádají dodatečně, po úvodní schůzce či dalším kole výběrového řízení anebo před finálním rozhodnutím o výběru konkrétní osoby. Výjimky jsou často obchodní pozice, kde požadavek na reference, doplněné dosavadními obchodními výsledky může doplňovat požadavek na vytvořenou a fungují hodnotnou databází stávajících klientů a možnost jejího zhodnocení pro potřeby budoucího zaměstnavatele.

12. Platová představa – v české a moravské krajině se běžně platová nabídka neuvádí, nicméně některé společnosti, zejména se zahraniční účastí, zveřejňují často alespoň orientační platové rozmezí od – do. Platí, že vyšší mzdu může očekávat kvalitní kandidát s víceletou praxí.

Poněkud nepřehledná je orientace v případě reakce na inzerát na pozice do státních institucí, kde obvykle bývá uveden pouze slovní odkaz na příslušný zákon a přílohu s platovými tabulkami. Jestliže nic takového v inzerátu není a nejste si jisti platem, několikrát mi osvědčilo prostě zavolat a kontaktní osoby se alespoň zeptat, jestli je plat do / nad určitou částku, vždy mi buď řekli ano / ne nebo naznačili, kde se bude platově orientačně pozice pohybovat.

Někdy se říká, že dnes je snad každý manažer, třeba v sektoru služeb bývá podle vizitky manažerem leckdo, potom se můžete platem odhadovaným ve Vaší mysli značně mýlit -platové rozdíly mezi „manažerem“ a „manažerem“ mohou reálně činit řádově až desítky tisíc korun.

Nebo zkuste svoji požadovanou platovou představu uvést rovnou do přiloženého dopisu s odpovědí, nelze odhadnout předem reakci protistrany, ale když jsem ze své pozice viděl od kandidátů tuto informaci uvedenou, vnímal jsem ji spíše pozitivně, určitě lépe, než když na pozdější dotaz k platové představě začne zájemce větou „No, já nevím, ale rád bych ......“

13. Odkaz na vlastní webovou profesní prezentaci – např. na LinkedIn, ale může jí být i dobře vedená a tematicky blízka vlastní webová stránka, ideálně s adresou obsahující Vaše jméno (např.: zdenekkoptik.cz).

14. Ověřit si, že Vaši odpověď přijali – buď chodí informace automaticky na Váš kontaktní mail nebo se sami aktivně ptáme.

15. Pokud nás nepozvou a ani neodpoví – zeptáme se na stav, jestliže se dozvíme, že jsme nebyli vybráni na pohovor, zjišťujeme důvody (zpětná vazba, pomoc pro příště), dobré poděkovat i v případě, že jsme neuspěli.

16. Poučit se a zareagovat – Každému se nepodaří najít práci snů na první pokus. Proces hledání ovlivňuje mnoho faktorů osobních, ale i společenských či ekonomických. Jestliže se nám nedaří a vidíme podobné důvody nepřijetí, bereme to jako fakt, jako šanci pro změnu, ne formu momentální prohry.

Změnou může být třeba to, že přehodnotíme formát našich odpovědí, o kterých jsme si mysleli, že je máme skvěle formulované. Nebo je zakopaný pes v našem CV – není moc dlouhé, nečitelné, neodrazujeme nekvalitním překladem do anglické verze? Můžeme se zamyslet, zda nechybujeme ve zdrojích nabídek, kde hledáme – každý zdroj nemusí být vhodný pro každý typ profesí a úrovně pozic. Chyba může být prostě i v tom, že odpovídáme na příliš mnoho inzerátů a už tím se do kvalit odpovědí v nějaké formě dostává neosobnost a unifikovat našich slov.

U velkých korporací nabízejících desítky pozic bychom si měli dobře vybrat a zareagovat maximálně na jednu či dvě v souladu s naším profilem, bývá z praxe běžné, že kandidát je ekonom, vyhledá si sekci volná místa - finance a pošle odpovědi na všechny inzeráty na pozice ekonom, finanční manažer, controller, účetní ad. Na druhé straně v HR dané firmy sedí personalista, čte jednu Vaši odpověď za druhou, v každé uvádíte, jak hodně moc Vás pozice zaujala a chcete ji dělat. Často si již personalista Váš profil interně přehodí k jiné nabídce sám.

Autor: Zdeněk Koptík | pondělí 27.3.2017 9:00 | karma článku: 10.80 | přečteno: 6954x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Jindřich Kubánek

Zkreslené vidění - Návod k použití

Každý si myslí, že mozek má a že ho používat umí. Přesto stačí, když ztratí klíč od bytu nebo založí kamsi brýle, aby vše ztratilo smysl a začala panika a zoufalství.

29.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 18 | Diskuse

Veronika Valíková Šubová

Takže Velký pátek

Čtu radostné ódy na Velký pátek a trochu mi trnou zuby. Tedy stručně: na Velký pátek předhodila jedna náboženská parta vrchnosti nepohodlného proroka inovující party a okupační mocnost ho na nátlak jeho souvěrců nechala popravit.

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 14.50 | Přečteno: 161 |

Rudolf Pekař

Velikonoce nebo svátky jara a tolerance?

Připomínka jara nám přináší příjemné počasí, kvetoucí zahrady a zároveň i změnu názvu Velikonoc na Jarní svátky či Svátky jara. Jaký to má důvod?

29.3.2024 v 10:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 38 | Diskuse

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 10.79 | Přečteno: 128 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 18.86 | Přečteno: 230 | Diskuse
Počet článků 7 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1951

V pracovním životě: profesionál v oboru controllingu a finančního managementu s 20 lety praxe.

 V soukromém životě: poloprofesionální fotograf (domácí zvířata, street foto, krajina, portréty, společenské a rodinné události). Fanoušek do novin, časopisů, nových médií. Sběratel tisku s orientací na 80. léta 20. století.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...