Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

ad 2) Těch hloupých personalistů je kupodivu docela dost.

ad 4) Asi ano, hodně zájemců netuší, co to ten controlling vlastně je. Ale když se podíváte na popisy pracovních pozic, které mají v nadpisu controller, tak zjistíte, že to mnohdy nevědí ani ty inzerující firmy.

ad 6) otázka : pokud uchazeč žádný profil nemá, je to na škodu ?

ad 10) odchod ze současného zaměstnání je opravdu citlivá záležitost. Stalo se mi, že po diplomatické odpovědi jsem byl "nařčen" z toho, že se vyhýbám odpovědi.

0 0
možnosti
Foto

Hlavně si myslím, že by se konečně mělo začít jednat na rovinu i v inzerátech, ušetřila by se spousta času. Umělá přetvářka kvůli systému "aby to nevypadalo jako diskriminace" je vlastně na růžovo přemalovaná lež. Když chtějí jen muže, trochu jiné požadavky než je v inzerátu, nekuřáka, štíhlou blonďatou dvacítku nebo člověka po škole, je zbytečné tam posílat životopis nebo chodit na pohovor, pokud nejste uvedená kategorie. Samostatná kapitola jsou finance: tajnosti s tím jakou nabízí mzdu (mnohdy se pak ukáže, že těsně nad hranicí minimální mzdy - tam asi doufají v ukecání zoufalců, kteří už nemají moc na výběr, což se jim, pravda, někdy daří, zvláště pod příslibem pozdějších zlepšení). A co by ušetřilo nejméně půlku inzerátů je uvedení, nad jakou věkovou hranici je zbytečné se namáhat. Protože věk je dneska velkou překážkou v nacházení kvalitní a placené práce.

4 0
možnosti
PD

nezlobte se na mě, ale lustrovat si kandidáta i podle profilu na sociálních sítích je jako se k němu na týden nastěhovat do ložnice

0 0
možnosti
JK

No pohrávám si s myšlenkou zaplnit svůj profil videi, kde v sukýnce skotačím po louce a říkám si pricezna Divizna aby si ti personalističtí panáci jednak museli vypláchnout oči savem a jednak neměli klidné spaní, protože by se báli, že je zažaluji za diskriminaci.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS